De was

Als er iets is waar ik goed in ben,  dan is het wel in uitstellen. Waarom vandaag iets doen wanneer je morgen misschien nog 2 seconden extra tijd hebt? Dat dacht ik ook! Dus ben ik zo’n persoon die de facturen net te laat betaalt, altijd net te laat vertrekt , en zaken moet regelen die eigenlijk gisteren al gebeurd moesten zijn.

Het absolute bewijs hiervan: de stapels kledij, al dan niet gewassen, die her en der in het huis rondslingeren. Nochtans is het niet zo moeilijk: als je iets niet meer aandoet, gewoon in de kast hangen. Ik begrijp niet hoe anderen het doen, maar bij mij is het zoiets à la:

  • Dag 1: Ik voel me lelijk, dus ik doe de minst opvallende kledij aan en hoop dat ik op’t werk geen meetings heb staan… ’s Avonds belandt deze outfit in de badkamer op de verzorgingstafel.
  • Dag 2: Hey, mijn haar ligt goed, ik doe eens zot , waar zijn die haarspeldjes en oja, een oorbel kan ook ineens, kom op, vandaag ga ik voor de girly look! ’s Avonds belandt deze outfit in de badkamer op de verzorgingstafel.
  • Dag 3: Slechte nacht gehad, bijna vallen over die wallen, pfff wat moet ik aandoen, 3 outfits belanden ’s morgens al op de verzorgingstafel en ik vertrek in de outfit van dag 1.
  • Dag 4: Ik ga die avond uit eten, dus doe ik eens een rokje aan, maar waar zijn die fucking panty’s gebleven? ’s Avonds belandt deze outfit in de badkamer op de verzorgingstafel.
  • Dag 5: Ik heb niks om aan te doen, dringend tijd om te gaan shoppen!!

Gaandeweg transformeert onze badkamer in een berglandschap aan kledij. Woensdag kan je al best een klimtouw gebruiken om de douche te bereiken, maar tegen vrijdag zijn ook een klimgordel en stijgijzers al geen overbodige luxe meer. Op den duur zijn de onderste lagen al zo hard verfrommeld dat deze worden verplaatst naar de wasmand, opgeruimd staat netjes toch?

Maar dan begint de miserie nog maar pas! De was doen? No problemo! Een wasmachine vullen, daar is niks aan. Doe ik elke dag, en ik zal hier maar ineens iets bekennen: ik sorteer niet en steek alles tesamen op 40°. Loopt dit al eens mis? Uiteraard, maar daar trek ik me niets van aan. Vanuit de wasmachine wordt alles in één beweging in de droogkast gesmeten. Loopt dit al eens mis? Natuurlijk! Maar die knop “kreukherstellend”, vraagt er toch om zeker? Mocht ik elke keer netjes de nog warme kledij uit de droogkast halen en opplooien, dan zou het nog ergens te overzien zijn. Maar 99% van de tijd blijft dat er minstens een dag inzitten, waarna alles snel snel op een hoop komt te liggen omdat de volgende wasmachine al klaar is. Gebergte nummer twee krijgt vorm.

Af en toe krijg ik mezelf zo ver om de kledij van mijn man en mezelf op 2 aparte stapels te leggen, terwijl dat van de kinderen wekenlang blijft liggen. Echt, zij worden gekleed vanuit de wasmand.

Het bergmassief “nog te strijken kleding”  is een bezoekje waard, als je van alpinisme houdt weliswaar. Praktisch onbedwingbaar, maar mooi in al zijn kleuren en stoffen. Ergens vind ik dat toch ook een beetje strijken, want de broeken en T-shirts die onderaan liggen, zijn gegarandeerd samengeperst door het gewicht en dus per definitie glad. En wat is er leuker dan de herontdekking van een jurkje dat al een jaar wordt “gestreken”? Juist ja, we hebben overal wel een excuus voor.

Een groot deel van het probleem? Ikzelf die nooit 2 dagen achter elkaar hetzelfde kan aandoen. Dat heeft te maken met mijn reeds eerder besproken moodswings. Maar ik weiger me vast te pinnen aan één look, plus laten we eerlijk zijn, er is elke week wel iets anders in de mode waar we toch aan mee moeten doen zeker? Tel daarbij nog het kleine effect van de maandelijkse hormonenkermis en je zou kunnen denken dat ik lijd aan borderline ofzo.

Hoe zalig zou het zijn om elke ochtend de nog nastomende douche uit te lopen en Soundmixshow-gewijs een toffe outfit aan te hebben? Die zichzelf dan ’s avonds op wonderbaarlijke wijze opplooit en naar de kast kruipt?

Tips van andere mama-bergbeklimsters zijn dus erg welkom. Alarmfase 4 is afgeroepen wegens lawinegevaar.berg

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sabine schreef:

    Kleine tip voor je bergen was: ik doe ook elke dag ander outfit aan, het vuile gaat meteen de wasmand in die boven staat(zo’n coole zwarte shoppersmand) en de andere zaken gaan meteen een kapstok op hangend aan het open raam en volgende dag lekker fris de kast terug in 😉 soms is een febrèze of andere frisse spray ook goed idee erbij! Minder was, minder strijk en terug wat orde in de chaos! Succes 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s