Mount Neverest?

Ik heb een nieuw voornemen. Het is geen nieuwjaar, dat weet ik, maar maakt het uit? Ik was deze week een beetje aan’t rondsurfen op ’t internet en via 4654 clicks en links kwam ik op een filmpje waarin één of andere basketbalspeler slash hiphopper (althans zo zag hij er uit, maar misschien ben ik niet meer mee met de huidige mannenmode) iets kwam verkondigen. In het begin dacht ik “jaja allez hier gaan we weer, must see this, yeah right”. Maar toch bleef ik kijken en 2 minuten later was ik onbewust de hele tijd aan het knikken. En in mezelf aant roepen van “JAAAA DA IIIIIIIIEEEESSSS”. Het ging over Het Leven enzo. En dat je maar één keer leeft. Je hoort dat wel vaker he, tot daar geen wereldschokkend nieuws. Maar er was iets waardoor het deze keer écht aankwam. Dat iedereen een droom heeft. Maar dat bijna niemand de ballen heeft om die droom na te jagen. Er zullen altijd wel mensen zijn rondom je die zeggen dat iets geen goed idee is. Dat het niet realistisch is. En zo blijven de meesten van ons gewoon op automatische piloot meehotsen met de massa. Opstaan, werken, eten en slapen. Ok dat slapen is soms al een droom op zich tegenwoordig. Maar je begrijpt me wel.

Het is nu niet zo dat ik na het zien van dat filmpje superhard ben beginnen roepen “Fuck this shit !!!” en als een happy veulen al huppelend mijn ontslag heb gegeven ofzo. Hahaha, ik stel het me even voor, hoe zalig zou dat eigenlijk niet zijn? Ik mag dan wel impulsief zijn, ik ben niet gek en ook niet van plan om straks werkloos én single te zijn. Maarrrrrrrrr….

Het blijft in mijn hoofd spelen. Echt, hoe meer ik er over nadenk, hoe erger ik het vind hoe vaak ik eigenlijk dingen doe omdat ze horen en dingen niet doe omdat ze voor lelijke blikken zorgen.

Ik ben eens gaan nadenken wat mijn droom is. Ik wil niet egoïstisch overkomen, ik heb namelijk waar velen van dromen: een mooi huis, een goede job, een fijne man en twee (sorry het is zo) belachelijk mooie kinderen. Enkele nieuwe hobby’s brengen wat meer schwunch in het dagelijkse leven, zo ben ik dus effectief beginnen drummen en ik vind het geweldig.

Maar wat zou ik doen mocht ik alle tijd van de wereld hebben en ook wel een beetje keiveel geld in mijne portemonnee? Ja, dan zou ik dus zoveel mogelijk van de wereld willen zien he. IK WIL ALLES ÉÉN KEER ZIEN! IN’T ECHT! EN ER NE FOTO VAN TREKKEN! ZONDER TE MOETEN SHAREN!! WANT ER IS GEEN FUCKING INTERNET!!

Ik geef dat toe, ik kan er niet bij dat iemand hier op deze wereld niet ten minsten in alle werelddelen wil geweest zijn! Ok, het moet allemaal nog (financieel en praktisch) haalbaar zijn, maar het gewoon al willen??!! Neen? Ik snap dat niet. Erger nog, ik ben al sinds kinds af aan supergeïnteresseerd in alles wat te maken heeft met astronomie. Mocht ik geen gezin hebben en ze zochten morgen mensen om op missie te gaan naar Mars, ik schreef me meteen in! Ik begrijp ook niet dat iemand meer interesse kan hebben in economie en boekhouden (zaken die de mens heeft uitgevonden) dan in de wetten van de fysica (die er altijd geweest zijn en zullen zijn). Soit, het zal ondertussen duidelijk zijn: we zijn het hier geweldig aan het verbrodden op aarde en we kunnen maar beter snel zijn met het moois ervan te ontdekken voor het te laat is, in alle betekenissen dan ook.

Dus ja, daar zit ik dan met mijn droom. Kleine details maken dit nogal moeilijk realiseerbaar op deze moment. Daar zijn die kinderen die geen verschil zien tussen een pisbloem en een Hawaiiaanse Hibiscus, of tussen een poes en een baby Bengaalse tijger. Daar zijn die man die wel eens graag op reis gaat maar ik niet meteen zie trekken in de jungle en al huivert bij het woord “Lodge”.

Er zal dus veel water bij de wijn moeten gedaan worden, en ijsblokskes erbij. Kan ook lekker zijn, als je keeeeeiiiiiiiveel dorst hebt.

Dus, Mijn Plan. Het Plan dat nu nog Een Idee is. Verwacht dus nog geen lijstjes en doelstellingen of stappenplannen en geografische kaarten.

Mijn droom is om binnen dit en een tijdspanne van een jaar of 4 minstens 2 maanden met ons gezin een grotere reis te maken. Liefst zo ver mogelijk. Dat dit geen trektocht door de Himalaya zal zijn, staat vrijwel vast. Maar het moet ook geen 5 sterrenhotel in Tenerife zijn. Iets tussenin dus, waarbij wij en onze kinderen even weg zijn van alles wat sleur en beton is, waar de zon veel vaker schijnt en wij vooral van elkaar kunnen genieten.

De aankoop van ons huis en de neverending story om dit niet enkel bouwkundig maar ook esthetisch af te werken speelt niet in mijn voordeel. Maar het is ook niet onmogelijk! Ik moet gewoon wat minder online shoppen. Ik moet met andere woorden gaan sparen. En ik moet dit alleen doen want het is mijn droom. Zo heb ik straks alle troeven in handen, heb ik alles te zeggen, en moet mijn vent gewoon JA zeggen en meegaan. Ik zal het wel regelen, no problemo. Kijk, ik ben al bezig met het leren van andere talen en al.

Ik ben nu al benieuwd hoe lang ik er over ga doen. Ik heb zonet al een leuk jurkje zien verschijnen op de Zalando.. Dit wordt een moeilijke strijd. Maar we gaan ervoor! Go go gooo Trien, you can do it!!

En anders … tja… heb ik toch weeral kei veel fun gehad bij het tekenen van den deze:

veulen

PS de link naar The Inspirational Video die uw leven gaat veranderen!!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. yerasi schreef:

    Hoe toevallig is dit! Ik begon dus uw blog te lezen en ik dacht, ik moet eens bloggen over ons reisplan. En op het einde zag ik dat jullie er ook één hebben. Zo leuk!!! Ik en mijn man hebben onze top vier landen opgeschreven. Daar trok de onschuldige hand van een ‘belachelijk mooi’ 😉 kind vier landen uit. Om de drie jaar plannen we hier een grote reis van 1 maand. En sparen, dat gaat sindsdien veel makkelijker!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s