Over beton en hout. En vloermatten.

Ik zie graag modern. Qua architectuur dan. Ik kan andere stijlen zeker appreciëren, maar voor mezelf: modern! Niet het superwitte ziekenhuiscleane modern, want dat is alleen schoon in de boekjes. Neen er mag in geleefd worden, dus hier en daar wat warme toetsen en kleurrijke accessoires moeten kunnen. Vitrinekasten met porseleinen herdershonden en boerinnekes horen daar dus niet bij voor alle duidelijkheid.

Ik ben heel blij dat ik een man heb die dezelfde stijl heeft. Ik zou het erg moeilijk hebben om op dat vlak grote compromissen te moeten sluiten. Het KAN mooi zijn om antiek te combineren met design, maar dan moet je weten waarmee je bezig bent en daar ben ik nu net iets te lui voor.

Toen we beslisten om samen verder door het leven te gaan en dus een stek gingen zoeken om dit leven verder uit te bouwen, was het geen gemakkelijke zoektocht. Moderne huizen staan nu niet heel vaak te koop, en degenen die we mooi vonden, waren dan weer niet te betalen. Het liefst van al wilden we zelf bouwen, van nul starten en alles naar onze goesting doen. Helaas ook hier weer het probleem van onbetaalbare bouwgronden. Lag ook wel een beetje aan onszelf aangezien we een open bebouwing wilden. Een gemeenschappelijke muur, dat is echt niets voor ons. Over de haag een babbeltje doen is meer dan voldoende. Voor de rest ben ik vrij sociaal hoor 🙂

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben uiteindelijk via een openbare verkoop een moderne ruwbouw gekocht op een stuk grond in een bosrijke omgeving. Eigenlijk alles waar we van droomden, of toch het meest benaderbare ervan. De reden dat wij de uitverkorenen waren, was omdat de ruwbouw het volgende uitstraalde: “KOOP MIJ NIET, IK BEN VUIL EN IK GA INSTORTEN, DE VORIGE EIGENAAR (die btw gaan lopen is voor de fiscus… hihihi BTW en fiscus, hallo mooie woordspeling) HEEFT AL GEPLEISTERD ZONDER DAT ER EEN DAK OP LAG EN TECHNIEKEN EN RAMEN IN LAGEN/STONDEN, WIE WEET WAT VOOR ZOTTE DINGEN GE NOG GAAT TEGENKOMEN!!!” Ja, daar konden we geen neen tegen zeggen he! 2 jaar later, na ontelbare verborgen “schatten” en lijken uit kasten die er niet eens stonden, en nog eens een schadegeval van 20 m3 water,  zijn we dan toch verhuisd en amaaaaaaai dat was zalig!

Nu wonen we er 3 jaar. Tijd om er opnieuw aan te beginnen zegt! Allezja, dit in het geval ik Euromillions win he. Want ook al ben ik heel erg blij met ons huis, het kan altijd beter. Dit was om te oefenen. 🙂 Plus, om eerlijk te zijn, ik heb er zelf veel te weinig van genoten én doordacht (huh ikke?) mee bezig geweest. Aangezien ik op dat moment zwanger was en ik dagdagelijks voor mijn job al werd geconfronteerd met bouwmiserie, was ik redelijk rap content voor mezelf. Daarbij komt nog dat om het écht fantastisch te maken, de budgetten jammer genoeg op waren. Dus we hebben een supermooie keuken, maar schilderdeuren. Die worden btw nooit geschilderd want ik wil er ze er ooit uit! En we hebben een mooie gietvloer, maar lelijke plinten. Voor een derde dan, de rest ligt nog op een hoop.

En hier komt het beste van al, wat had je ook gedacht, mijn goesting is ook weer een beetje veranderd. Ja, vreemd he, ik die zo standvastig ben op alle vlakken, kuch kuch. Dus, na de vorige droom in verband met De Reis, is er ook de droom van Het Huis. Ik denk niet dat ik voor dit laatste ga/kan beginnen sparen. Maar al chance is er Pinterest en de avonden dat ik urenlang kan mijmeren over hoe mijn huis er zou kunnen uitzien, mits de juiste combinatie van 5 cijfers en 2 sterren. De 100 miljoen euro, die ik ga winnen de dag na mijn 34e (AAARRGGGHHH) verjaardag volgende week, ga ik dan voor een deel spenderen aan Dé Architect Van Ergens Op De Wereld Met Fantastische Ontwerpen En Liefst Een Hoekske Af. Want ik hou van niet standaard. Voor de rest zijn er een paar eisen (mits ondervinding vandaag):

  • géén slaapkamer op het gelijkvloers (tenzij alles gelijkvloers is maar dat kan niet want ik wil een BANGELIJKE trap). Indien toch een slaapkamer aldaar, dan zeker niet voor de jongste telg die toevallig de slechtste slaper is.
  • minstens één opengaand raam in de badkamer. NEEN ventilatiesysteem D kan dit nooit vervangen, en daglicht is af en toe handig als je je wenkbrauwen wilt epileren. Wel ideaal als je een donker Turks stoombad wil.
  • een kelder voor al die BROL die je verzamelt als je kinderen hebt. En ook voor wijn enzo. Neen niet enzo. Voor wijn. Punt.
  • een ingewerkte vloermat van 10 m2 aan de voordeur. Ik wilde een klein exemplaar wegens te lelijk, maar dit formaat is net goed genoeg om een halve voet op te zetten na het binnenkomen. Resultaat: een klein moeras in de inkom bij slecht weer, dus zo ongeveer permanent tussen oktober en april.
  • Screens die deel uitmaken van het buitenschrijnwerk. NOOIT op besparen!! Achteraf kan je alleen maar van die megamottige opbouwbakken plaatsen (niet doen, niet doen!) en met al dat naar het zuiden gericht glas zijn de zomers gezellig warm tot frituurvet-heet.
  • … Ik kan nog op vele zaken komen hoor, maar dit zijn zowat de eerste bedenkingen.

VOOR DE REST: CARTE BLANCHE !!! MAAAAAARRRRR…. Zoveel mogelijk zichtbeton en hout. Jawel. Ik vind die combinatie de MAX. Houten ramen. Een betonnen vloer en muren. Ruwe houten tafel. Rrrrrrrrr, ik krijg het al warm en koud tegelijk! Want dat heb je met hout en beton.

Ik zal dit even illustreren aan de hand van mijn verzamelde pins op Pinterest.

O ja, de mensen die twijfelen aan mijn spaarplan voor De Reis, zullen dit idee nu plots ongelooflijk haalbaar vinden, na het zien van deze parels van interieurs en exterieurs.

ge_130613_04-940x626

d4c3b69617f8701990cbb4e8bff0d706

sergio_aguas_539

sergio_aguas_356

sergio_aguas_066

sergio_aguas_524

sergio_aguas_168

516fe121f54895cc5bc5357bca9477cc

5025d77d584a64231789d3183f29d3fe

a00ee1734cfff1554d7b8b734c62cd31

bronnen:

GEPO House by Open Y Office

Glebe House by Nobbs Radford Architects

Queens Park House by MCK Architects

Aguas Claras House / Ramon Coz + Benjamin Ortiz

Kfar Shmaryahu House by Pitsou Kedem Architects

House D by HHF Architects

Apartamento Sergipe by Felipe Hess

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s