IK KAN HET WEL VERDOEME!

We zijn ondertussen iets meer dan een jaar bezig met deze blog. Ja, dat wil ook zeggen dat het ondertussen van 3+4 is… Jep, 34 jaar en alweer een stukje volwassener. Of dat zou toch moeten.

Ik heb mezelf afgelopen jaar op sommige vlakken best wel ingezet en een paar vooropgestelde doelen bereikt. Sporten, een cursus fotografie, drumlessen volgen… het zijn maar een paar zaken die nu effectief in mijn agenda staan, maar eerlijk gezegd is het nog laaaaaang niet genoeg om mezelf erin te verliezen. Het ontbreekt mij nog steeds de tijd en goesting om er volledig voor te gaan. Dus nu kunnen we gewoon een beetje meer van vanalles. Dat wil zeggen ik kan een béétje lopen, mijn foto’s zijn niet afschuwelijk slecht meer en dat drummen zou echt fenomenaal kunnen zijn mocht ik effectief oefenen.

De laatste tijd ben ik toch ook weer wat beginnen nadenken over wat ik echt wil. En om eerlijk te zijn kom ik toch telkens weer bij dat ene waar ik zo veel belang aan hecht en dat niet loopt zoals ik het me had voorgesteld. Ja, mijn job. Voor ik kinderen had, was ik ongelooflijk gepassioneerd door mijn doordeweekse tijdsbesteding. Het was bijna een hobby. Ondanks de dagelijkse problemen en miserie, was elke avond weer die ongelooflijke voldoening van hard gewerkt te hebben en de appreciatie langs alle kanten deden me superveel deugd. Door omstandigheden ben ik moeten veranderen van job, en ondertussen kwamen er nog 2 kinderen bij.

Pas op, ik ben me bewust van enkele keuzes die ik ZELF heb gemaakt de afgelopen jaren. Maar ondanks dat, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik nooit meer hetzelfde wordt bekeken. Ik heb letterlijk mijn ambitie (die echt niet van het-over-lijken-gaan-type is) opzij moeten schuiven en het is zééééééér moeilijk om daar nog vanaf te geraken. Alsof ik nu voor eeuwig de mama ben die toevallig ook nog werkt. “Niet te serieus he jij daar, je bent voor een stukje werkonbekwaam voor altijd!”

Daarnaast kamp ik nog met een probleem dat minstens even groot is. Ik ben te braaf. Ik ga niet over lijken. Ik ben geen haantje de voorste. Ik zeg niet dat ik een gemakkelijke ben he, maar ik zal mij pas goed voelen als iedereen rondom mij zich goed voelt. Het is duidelijk dat dit een eigenschap is die niet te rijmen valt met ambitieus zijn. Nochtans, IK vind van wel, maar Het Bedrijfsleven (wooeeeee) blijkbaar niet. Dus wordt er langs alle kanten over mij heen gelopen en voel ik mij barslecht als ik nog maar in de verte slecht over mij hoor spreken. En o ja, dat gebeurt constant en ik haat het.

Eigenlijk zou ik eens tijd moeten steken in een cursus Durf, Zelfbewustzijn, Moed en Net-Genoeg-Arrogantie. Vooral dat laatste is in onze branche dé eigenschap om verder te geraken. Ook in andere branches, ben ik zeker van. Arrogantie wil ook vaak zeggen: de juiste klap kunnen verkopen zodat het overkomt alsof je kei hard werkt. Man man, ik weet soms echt niet hoe ze het doen, maar terwijl IK onzeker ben over het resultaat van een taak, ondanks mijn best gedaan te hebben, staan sommigen zelfzeker in het leven door gewoon te doen alsof. Nog zoiets: ik ben er rotsvast van overtuigd dat mensen die het hardst zagen over hoe laat ze wel niet gewerkt hebben, en hoeveel werk ze wel niet verzetten, het minst efficiënt zijn. Tel daarbij nog eens het feit bij van het zwartmaken van anderen om jezelf goed te praten en hopla, je bent blijkbaar een topwerknemer.

Ik weiger om van hetzelfde kaliber te worden. Neen, ik wil nog een leuke collega zijn waarmee anderen willen samenwerken. Ik vind écht dat soms collega’s vrienden kunnen zijn. Daar is niets mis mee! Maar het is zeer moeilijk om oprechtheid te vinden.

Daarom ga ik mijn best doen om vanaf nu niet iets selectiever te zijn in mijn vriendelijkheid. Ik ga van me afbijten. Als ik neen denk, niet toch ja zeggen. En als dat niet rijmt met de hele omgeving, so be it, ik ga niet meer MIJN geluk laten beïnvloeden door anderen en al zeker niet als ik overtuigd ben van mijn kunnen. Ik zal er niet meteen de volgende NASA werknemer door worden, ik ben me namelijk ook heel bewust van mijn beperkingen.

Ik ben benieuwd hoe dat met andere mama’s zit. Of vrouwen. Of gewoon mensen in het algemeen met dezelfde bedenkingen. Ik lig er echt wakker van ’s nachts. Net nu de nachten wat beter zijn zeg.

Alleszins, mijn motivatie is nog nooit zo groot geweest om de wereld te laten zien wat ik wél kan. Het is zeer moeilijk om zoiets over mezelf te zeggen, wees gerust. Maar verdorie, ik ben 34 jaar! Ik ben toch volwassen genoeg ???? Euhm….. ja zeker? 🙂

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jeroen schreef:

  Hey Katrien,
  Lees regelmatig je blog , ..tof hoor !
  Ik lees over een ondernemende dame, boordevol creatieve ideeën , met een vrijgevochten eerlijke eigen mening .
  In bovenstaande ben ik er ook van overtuigt dat je het wel kan. Vraag is of je het wel wil? Mij lijkt alsof je meer een persoonlijkheid hebt om zelf in vrijheid te ondernemen.
  In het bedrijfsleven is het meegaan in politieke strategische spelletjes, en in de pas lopen te vaak van belang. ( een les in Machiavelli ’s principes is kan daar bij helpen , de moeite om dit filmpje eens te bekijken

  Maar de vraag is idd of je dat wil !
  Tot gauw

  Liked by 1 persoon

 2. Zalig filmpje, waarvoor dank! Zeer waar allemaal, je kent me al redelijk goed 😉 Ik hoop idd ooit de ballen te hebben om te gaan voor iets waarvoor ik 100% sta, ik weet alleen nog belange niet in welke richting ik moet zoeken 😉

  Like

 3. linskebrood schreef:

  dju, dat ik deze post niet een paar jaar geleden kon lezen. Dan had ik me minder alleen gevoeld in het land van zelfpromotie en bedrijfspolitiek. Het ging me ook niet altijd goed af. Zeker in combinatie met het ouderschap wat tijdelijk een groot deel van mijn hersenen en energie leek op te slorpen. Ik voelde me postnataal niet zo waardevol op het werk, kreeg niet het krediet en de kansen die ik wilde krijgen en dat gaf m’n zelfvertrouwen een deuk. Een mini-vicieuze cirkel. Ik koos ondertussen voor meer evenwicht en voldoening, maar dat blijft als ik eerlijk ben ook een proces van vallen en opstaan en de nodige twijfel en onzekerheid…vrouwen he 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s