Een smeltkroes van smaken en gedachten

Iedereen die me goed kent, weet dat ik niet vies ben van een frietje van de frituur. En da’s nog een understatement, ik eet het wel minstens één keer in de week. Het is niet alleen gemakkelijk, het is gewoon ook het lekkerste op aard.

Maar goed, dat moet gecompenseerd worden met vers en gezond voedsel. Ik ben ook niet vies van vis en groentjes. Maar de kans dat er zulke zaken in de ijskast liggen, plus de kans dat ik niet afschuwelijk moe ben na’t werk, plus de kans dat ik dit nog klaar krijg vòòr 18.45u wegens eerst jengelende en daarna half slapende kinderen… tja die is 1 op een miljard ofzo.

TOT NU !! Want sinds enkele maanden mogen wij ons heuse HelloFreshers noemen. Ik denk niet dat er één mens bestaat die er nog niet van gehoord heeft, maar voor het geval dát: HelloFresh levert elke week een doos met ingrediënten voor x aantal maaltijden voor x aantal personen. In ons geval staat er hier elke zondagavond netjes om 18u een doos voor de deur. Het is altijd een beetje Kerstmis dan, want deze openen en het ontdekken van de ingrediënten vind ik echt de max. Je kan op voorhand uitchecken op hun app of website wat de gerechten van de komende week inhouden en eventueel kan je skippen als het je niet aanstaat of je bent toevallig van plan om 3 keer naar de frituur te gaan. No way dat ik ooit zo vooruitziend ben, dus het gebeurt al eens dat er champignons of zuurkool bijzitten en dan trek ik wel effe een pruillip.

Maar over het algemeen is het echt super. Ik hoef niet meer na te denken over originele gerechten of halsoverkop naar de winkel te gaan na’t werk. En ik leer elke week nog nieuwe dingen eten, bataat is bijvoorbeeld zo’n topper die ik niet kende.

Uiteraard zijn er ook enkele minpunten. Zo zijn de maaltijden vaak niet geschikt voor 2- en 3-jarigen. Het ziet er dan ook meestal iets anders uit dan de klassieke tricolore bruin/geel/rood (als in vlees/patat/tomaat). Neen het is een explosie van kleuren en smaken en dat kunnen die kinderen niet aan. Soms is het ook iets té gezond en heb zelfs ík (de persoon met de kleinste maag van Antwerpen en omgeving) nog honger. En dan de frietketel nog even opzetten natuurlijk, wat dacht je.

Conclusie: HelloFresh zorgt ervoor dat we toch minstens 3 dagen per week gezond eten en dat ik terug zin heb gekregen in koken.

De andere dagen in de week moet er ook nog gegeten worden. En dan doe ik vaak beroep op de Libelle Lekker app. Superhandig! Je vindt er honderden voorgerechten, salades, pasta’s, desserten, gebak… Één klik en je hebt én een boodschappenlijstje én een recept. Dus nu ik voor mijn verjaardag een geweldige stoofpot van Le Creuset heb gekregen, ben ik toch iets vaker achter mijn kookeiland te vinden. Ik ben een fan van ovenschotels en stoofpotten want je gooit vanalles bij elkaar en hopla, aanvallen maar! Niet té veel gedoe, geen 80 ingrediënten en speciale kruiden die je alleen maar vindt in de achtertuin van yogi Hijriyah in Indonesië.

En vandaag had ik er nog eens zin in. Dus heb ik een soort van coq au vin schotel gemaakt. “Soort van” zeg ik eerlijk, want de champignons ben ik vergeten 🙂 en de boel was op het eind fel aangebrand. Maar het voedsel dat geen contact had gemaakt met de bodem van de schotel, was enorm smakelijk (het voedsel dat wél contact had gemaakt, is verpulverd tot op het niveau van quarks denk ik. De bottom quark dan wel he, voor de kwamtum fysici onder ons, bwahaha).

Ik ben geen culinaire schrijver dus ik ga het gewoon zeggen zoals het is:

 • Ajuin aanstoven, wat knoflook erbij
 • Spekblokjes bakken
 • Wortelschijfjes erbij gooien en oja nog wat bleekselder
 • Ondertussen de kip bakken en kippenbouillon maken (met zo’n blokske dus he)
 • Alles in één stoofpot kappen en rode wijn erbij gieten (een glaasje is ook snel gevuld)
 • Laurierblaadjes en tijm (in principe een “kruidenbundeltje” maar heeey niet te zot he)
 • En stoven maar, een uurtje zo ongeveer
 • Daartussen ergens nog wat peper en zout
 • Wat krielpatatjes bakken en op’t einde er bij kappen

Het was echt njammmmmmieeee!!

Ik voel me dan ook een instant keukenprinses, wat ik stiekem wel leuk vind. Vanaf er zo wat kruiden bijkomen is het precies in mijn hoofd al kweetniwat.

Voilà, vandaag weer goed en gezond gegeten dus. Tijdens dit schrijven toch ook een halve blok chocolade naar binnen gespeeld. Ja zone grote!

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. YeRaSi schreef:

  Oh! Wij zijn zaterdag ook gestart! Ik ben absoluut geen held in de keuken dus mijne man heeft het koken op zich genomen. En inderdaad, niet altijd kindvriendelijk maar wel een goede zaak voor de gezondheid. Hier is het trouwens woensdag frietjesdag, lekker en handig 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s