2015, ’t is gebeurd.

Amai! ’t Was me een jaar wel! Van alles gebeurd, ook van alles niet gebeurd… Zo gaat dat zeker. Mijn voornemens zijn deels waargemaakt, maar ik geef toe dat het allemaal niet zo vlotjes is verlopen als gepland. Zo waren er daar mijn ambities om mijn buikkwab om te toveren tot iets onzichtbaars, met daaronder een kern van staal. Dat is wel keihard mislukt eigenlijk. Wél ben ik beginnen sporten maar ook dat is achteraf gezien een sisyfusarbeid geweest, noppes resultaat dus. Herinner je je nog de conditietest die we met de collega’s ondergingen en die mij aanzette tot lopen? Wel na een half jaar was er een hertest. Ik zei nog om te lachen, haha stel je voor dat ik achteruit ben gegaan. Je mag 2 keer raden wie er effectief slechtere resultaten behaalde! Ongelooflijk, ik heb 10 jaar niet gesport, en na een half jaar een poging te ondernemen, gaat het zelfs bergaf?! Ja, qua motivatie was dat wel een topper. De uitleg daarvoor is dat ik uiteraard niet op een gewone manier ben beginnen trainen, maar als een zot meteen de snelste wilde zijn. Tja, deksel op de neus en even herpakken zeker? Maar ik heb wel de beste motivatie ooit gevonden. Ik had namelijk al mijn hele leven last van hartritmestoornissen. Nooit vaak of heel ernstig, maar tijdens het lopen had ik er heel veel last van. Een kleine ingreep zou me hiervan kunnen verlossen. Kom maar op met die naalden, zei ik. Het verhaal verliep iets minder makkelijk, en na een zware ingreep van 5,5 uur waarbij er 6 katherders in (slag)aders aan het dansen waren en ik de zwaarste hartkloppingen en bloeddrukvallen ooit had, was het dan toch gelukt. En dat allemaal om te kunnen gaan lopen zeg, kan je je dat nu voostellen? Ik ga echt 20 marathons en 25 triathlons moeten doen om die afschuwelijke ervaring te kunnen compenseren!!

Ik heb ook verder gewerkt aan mijn breiwerk en mijn sjaal is bijna klaar, ik zweer het. Maar ja zeg, die winter ook met zijn gefop, wat zijn dat nu voor temperaturen???

De kamer van mijn zoon is voor de helft ingericht, en ik ben op dit eigenste moment de eerste beginselen van een gezellige slaapkamer voor onszelf aan het realiseren, en ook de badkamer is al voor een stukje gerestyled. Maar dat is dus stof voor binnenkort.

Mijn pogingen tot foto’s nemen zijn wél een klein succesje. ’t Is te zeggen, ik ben er toch vaak mee bezig en ook al is het trial and error van ’t begin tot ’t einde, ik vind het superleuk en ben echt blij met enkele resultaten. Om het jaar dus af te sluiten, heb ik hieronder een kleine selectie gemaakt van een paar mooie momenten en beelden. Dat ze technisch niet ok zijn, kan me echt niet schelen. Want ikzelf ben ook allesbehalve perfect, dat heb ik me dit jaar ook wel heel erg gerealiseerd. De zoektocht naar wie Ktrien is, is nog lang niet beëindigd, maar mijn nieuwe voornemen voor 2016 is: uitzoeken wie ik ben, wat ik wil doen, en mij proberen af te sluiten voor alle negatieve mensen en zaken die dagelijks mijn beeld beïnvloeden. 2016 wordt MIJN jaar, ik voel het gewoon!

Dus, een goede raad waar ik erg in geloof en zelf zoveel mogelijk ga trachten toe te passen: negatieve dingen trekken nog meer negativiteit aan. Positief denken is de boodschap en als je écht wil, kan je ALLES aan!! Het is een kwestie van het juiste denkpatroon PLUS er ook naar handelen.

Ik klink hier nu precies als één of andere zaligmakende goeroe, maar je begrijpt me wel. Sowieso, aan iedereen bedankt om dit petieterig blogje af en toe te bezoeken en leuke commentaren te geven. Ik heb echt ongelooflijk veel goesting om me nog meer te smijten in projectjes, of die nu gedoemd zijn om te mislukken of niet. Alles kan ook niet van een leien dakje gaan, anders zou ik geen inspiratie meer hebben voor Paint tekeningen, en DAT zou pas echt een ramp en een verlies voor de kunst zijn.

Happy newyear!

Ktrien xkatrien-0004

PS Selfies maken met een spiegelreflexcamera is echt ni om te lachen 🙂

PS2 Ik ben nog niet goed genoeg met Lightroom om de rode wijn op mijn lippen weg te werken.

 

 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Katrien schreef:

  Mooie foto’s maken … Dat staat op mijn to do-lijstje voor volgend jaar. Jij hebt al een hele mooie start gemaakt. Wauw! Die buikflap valt bij mij nogal mee, maar die dijen. Die moeten maar wat lopen in 2016.
  Veel succes met jouw voornemens. En vooral veel positiviteit in 2016.

  Like

 2. Tante Fee schreef:

  Amai, als dat maar pogingen van foto’s zijn, dan durf ik niet denken wat je bedoelt met goeie foto’s. Zo’n schoon beelden, zeg! Proficiat! En in verband met je voornemens: believe in your own magic 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Café d'Anvers schreef:

  Schitterende eerlijk-/openheid naar die mensen die hierin geïnteresseerd zijn! Doe zo voort Katrien, leuk om weten hoe jij tegenover het leven en allesbijhorend staat!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s