Limburg boven!

Een paar maanden geleden was ik geboekt voor een shoot (ja ik doe af en toe wat opdrachtjes als “model”) en voor de gelegenheid was mijn man ook van de partij. Voor een keer mochten we samen poseren en dat was eigenlijk wel eens plezant. De resultaten daarvan zal ik in de toekomst eens delen, maar hetgeen mij vooral bijbleef, was de locatie van die dag. Een oude sigarenfabriek in Peer, gerenoveerd tot een prachtige bed&breakfast. We maakten toen de belofte een keer te komen logeren, en vorig weekend was het zo ver.

Hetgeen Factorij 10 zo uniek maakt, is de keuze van materialen en de stijl van het interieur. Een ongelooflijke mix van industrieel en gezellig hout, iets was ik in een vorige blogpost al eens duidelijk omschreef als MIJN droominrichting. Een zwarte gepolierde vloer, zware houten spanten, een strakke stalen loopbrug, BAN-GE-LIJ-KE verlichting, … kortom je komt je ogen te kort. Als ik dergelijke projecten zie, heb ik meteen zin om ons huis te verkopen en opnieuw te bouwen. Zo’n oude boerderij opkopen en helemaal renoveren…. ik word al wild door er enkel aan te denken!

De eigenaars hebben er jarenlang aan gewerkt, en dat uit zich ook in een fierheid en passie voor hun levenswerk. We werden heel warm onthaald met een streekbiertje en enkele verhalen over de geschiedenis van het pand. Aangezien er dat weekend een groep van 10 man aanwezig was, hadden ze voor ons speciaal de mooiste suite gereserveerd aangezien die het verst gelegen was van de gemeenschappelijke ruimte. Heel vriendelijk, maar uiteraard zeker niet nodig want we hebben amper gemerkt dat er andere gasten aanwezig waren. De kamer waar wij mochten vertoeven… ja… PRACHTIG! Zie de foto’s hieronder, het spreekt gewoon voor zich. 🙂

Je kan ook een paar uurtjes welness bijboeken,  wat je mij geen twee keer moet vragen. Een aparte ruimte met een infraroodcabine, een sauna, een zalige doucheruimte, een gashaard met de beste ligzetels ooit, en buiten op het dakterras een jacuzzi en een (ijskoude!!) douche. Het had wel iets om in de warme jacuzzi met een glaasje champagne te vertoeven, terwijl de koude buitenlucht ervoor zorgt dat je niet wegdommelde onder de sterren.

Na een nacht zalig slapen, mochten we aanschuiven aan het ontbijt. Deze bestond uit een mooi assortiment aan brood en croissants (heeeeerlijk noten- en rozijnenbrood!), vers gemaakte confituren en choco (!), ambachtelijke kazen en de lekkerste yoghurtjes ooit! (ik koos voor de appel-vanille, nomnom) Een vers geperste sinaasappelsap en een koffie erbij en we waren als herboren.

Omdat we de vorige dag wat waren gaan winkelen in Hasselt, besloten we de tweede dag iets actiever te zijn. We wilden eerst een vespa tocht boeken, maar jammer genoeg konden we die reservatie niet maken. Niet getreurd, genoeg leuks te beleven daar, en na twijfelen tussen de fiets en onze stapschoenen, kozen we voor een lange wandeling in het vlakbij gelegen natuurgebied Wijchmaal. Hoewel de wandelroute bewegwijzerd was, sloegen we er toch in verkeerd te lopen, waardoor we toch een flinke 10km hadden afgelegd. Nuja, zo erg was het ook weer niet, het was een mooie tocht door naaldbossen en weilanden, met af en toe een knap zicht over het water. Volgende keer gaan we zeker voor de fietstocht van 50km!

We hebben heerlijk genoten van de gastvrijheid en de natuur, en dit alles op een dik uurtje rijden van thuis. Een echte aanrader dus voor als je even weg wil van alle drukte.

En het moet gezegd, Limburgers zijn toch echt de vriendelijkste mensen!! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Florus Vital schreef:

    Stuur je het adres is even door?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s