Over gras en dat het wel eens kan verkleuren.

Een tijdje geleden vroeg iemand me welke eigenschappen ik bij mezelf bewonder. Ja zat ik daar meteen te schuifelen en na te denken en niks bijzonders te weten. Toen werd gevraagd welke eigenschappen mijn man zo leuk vindt bij mij. Nog meer gefrons en wat gehakkel… Laten we zeggen dat ik niet meteen een tweede Kanye West ga worden.

Iets later stelde ik diezelfde vraag aan mijn man, en daar moest hij toch ook even over nadenken 🙂 De dag erna zat ik in een vergadering, en kreeg ik ineens 18 smsen achter elkaar. Ik dacht nog, welke pipo zit mij daar nu weer lastig te vallen. MIJN pipo, en hij had allemaal redenen gestuurd waarom hij me zo bijzonder vindt! Het ding is, we zijn zoooo verschillend. We zijn niet gewoon yin en yang of zwart en wit.

We zijn het ongelooflijk minutieus prachtig georganiseerd kraaknet parelmoeren dekseltje op het slordig vervaardigd gebarsten potje vol met joppiesausplekken (mocht je het al vinden). Maar het past wel !! Wie nu het potje en dekseltje is, moet ik niet vertellen zeker? (tartaarplekken kunnen ook)

Ik dacht dat het dus wel eens tijd werd om mijn ventje in de bloemen te zetten. Want ik heb echt wel het groot lot gewonnen met hem. Bij deze dus mijn 18 redenen waarom ik hem zo bijzonder vind.

 1. Omdat hij me 8 jaar geleden vroeg om te blijven slapen na een avondje niet-waterkes te drinken (en we de hele nacht braaf onze levensverhalen vertelden! True story!)
 2. Omdat hij toen al hoogstwaarschijnlijk dacht: “howla das geen gewoon” en het toch niet uitmaakte
 3. Omdat hij telkens wordt meegesleurd in mijn wilde ideeën, zoals “zeg ik wil nù aan kinderen beginnen, wa denkte?”
 4. Omdat hij zo heerlijk georganiseerd wil doen maar dat stiekem niet altijd is
 5. Omdat hij grappig is op zijn manier, en we dezelfde humor hebben
 6. Omdat we wegens voorgaande reden elke keer opnieuw de belachelijk slechte reclamespots op tv tot fijn stof verpulveren met één blik naar elkaar
 7. Omdat hij  een nog grotere zenuwpees is dan ik, dus ik ben niet de ergste van de wereld
 8. Omdat hij zo hard niet bezig is met zijn kledij en uiterlijk, omdat hij dat niet nodig heeft
 9. Omdat hij zo’n mooi haar heeft en die genen heeft doorgegeven aan onze kinderen
 10. Omdat hij zo’n mooie ogen heeft en die genen ook heeft doorgegeven aan onze kinderen (ik zit er ook voor iets tussen maar dat zie je gewoon nog niet)
 11. Omdat hij heel lief kan zijn maar ook vloeken als de pest (vooral achter het stuur)
 12. Omdat hij me laat zijn wie ik ben ook al denk hij in zichzelf: “Meid doe es ff normaal zeg”
 13. Omdat hij onhandig is, maar enkel omdat hij denkt dat hij onhandig is
 14. Omdat hij er heel vaak voor zorgt dat de kinderen niet in de voor- of nabewaking moeten
 15. Omdat hij wil dat ik niets te kort kom en mijn wispelturig karakter probeert te volgen, ook al is dat onbegonnen werk
 16. Omdat hij na de downs ook altijd terug vollen bak voor de ups gaat in onze relatie
 17. Omdat hij de allerbeste papa is die je je kan voorstellen
 18. Omdat hij mijn man is en ik hem doodgraag zie

18 bis) Omdat hij zonder dat hij het weet nog wel eens echt met mij gaat trouwen,   zo met een wit kleed en een feest en bloemen in mijn haar en van die houten wegwijzertjes die wijzen naar het idyllisch gebeuren. Zoiets he. Maar hij heeft nog even tijd want ik moet mijn haar nog laten groeien en ik ben er ook nog niet uit welk type kleed.

Ja, natuurlijk zijn er nog oneindig veel meer redenen maar jullie snappen het wel he. We zitten in een heftige periode met een huis dat af te betalen is, en een carrière die we moeten maken en ondertussen nog kinderen die niet vanzelf groot worden… Dat zorgt al wel eens voor wat schaduwen en onweerswolken. Het lijkt soms alsof het bij anderen vanzelf gaat, maar we weten wel beter.

Het gras is niet groener aan de andere kant, behalve bij ons, want wij hebben net gezaaid in den hof.

Ik zie je graag woefie 🙂

11050663_10153210227311609_5984126769431969255_n

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. YeRaSi schreef:

  Geweldig mooi om te lezen! Wij zijn hier vorige maand een gedeeld wunderlistje begonnen, ook met allemaal redenen waarom we elkaar graag zien. Genieten van het wij gevoel. Zalig!

  Like

 2. YeRaSi schreef:

  Ah ja, en het gras is groen waar je het water geeft eh 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s