The Holiday part 1

Waar gaan we deze zomer op vakantie?

Dé vraag die sinds begin dit jaar in mijn hoofd speelde. Aangezien we de vorige zomers spendeerden in Spanje en Frankrijk met allerlei familieleden en vrienden, leek het me de moment eens zot te doen. En anders had ik wel een ander excuus gevonden zene!

As you know, ben ik degene van ons twee die de reismicrobe in zich heeft. Den andere zou me maar al te graag antibiotica laten nemen om dit beestje uit te roeien, maar hahaaaa ik ben kei resistent!

Het moeilijke was dus niet alleen een bestemming te vinden, maar ook mijn man te overtuigen om het eens wat verder te zoeken. Voor mij kan het niet ver genoeg zijn, maar met kleine kinderen erbij zijn er toch enkele “beperkingen” die ik mezelf moest opleggen.

De criteria à la Katrien:

 1. Buiten Europa
 2. Temperaturen van minstens 25°C maar ook niet boven de 35°C
 3. Niet verder dan 10u vliegen aan één stuk
 4. Minstens 2 weken op locatie
 5. Kindvriendelijk hotel
 6. Een familiekamer met minstens 2 aparte slaapkamers
 7. Er was ook nog zoiets als een budget – jammer genoeg

Mijn eerste gedacht was Florida, wat volgens mij een superleuke ervaring is en zeker ook voor kinderen. Een mini roadtrip, allerlei pret- en natuurparken, strand en zee,… Maar spijtig genoeg is juli (bouwverlof remember) net een periode waarin het tropisch warm is, met orkanen en al. Leek me dan toch eerder iets voor Kerstmis (onthouden!!).

Indonesië stond ook al langer op mijn verlanglijstje, maar ik zou het zonde vinden daar te zijn zonder àlles (alsof dat kan) te kunnen ontdekken. En met kleine kinderen is dat gewoon niet hetzelfde, dan wacht ik liever tot ze een paar jaar ouder zijn en mee kunnen genieten van uitstappen. Afrika idem dito.

Dan toch een reisbureau binnengestapt om eens te polsen, en daar kwam Curaçao en Aruba uit. Leken me inderdaad ideale bestemmingen, niet té lang vliegen, mooi weer, en ze spreken er Nederlands, nou moe! Na enkele telefoontjes kregen we te horen dat we 2 weken naar Curaçao konden, alleen zonder all-in, met 4 op één kamer en oops kilometers boven budget. Hallo?! Nu moet je weten, ik ben echt geen all-in-madam, maar met 2 koters die om de 5 minuten dorst hebben of een ijsje willen, is dat gewoon een gemak. Plus ik wil op vakantie echt geen boodschappen doen of staan koken. Toch niet in deze fase van ons leven. En ik wil in één bed met mijn man slapen en de kinderen apart. Maar niet écht apart. Snap je?

Terug naar af. HELP, er moet toch IETS zijn dat we kunnen doen? Ik herinnerde me een tante die elk jaar op vakantie gaat naar één van de droombestemmingen voor een huwelijksreis, zijnde Mauritius. En dat ze dat via een specifiek reisbureau boekte. Ik dus een mailtje naar dat bureau, met de vraag een offerte te maken voor een reis van minstens 2 weken met kleine kinderen. Dat was alles, ik was super benieuwd om eens te zien waar ze mee afkwamen. Een dag later had ik al een mail met 6 (!) verschillende offertes, waarvan er 2 redelijk boven budget lagen (dat waren hotels met van die bungalows op het water à la Bora Bora), 2 net boven budget, en 2 er gewoon KNAL OP!! En dat zelfs voor 18 dagen! Ik dacht eerst dat de vlucht niet inclusief was ofzo, maar neen, het was gewoon alles erop en eraan. Op die moment heb ik letterlijk al mijn papieren in de lucht gesmeten en keihard DA MEEEEEEENDE NI geroepen. Ongelooflijk, mijn man zag de breedste lach ooit die hij niet kon weerstaan 🙂 en ik heb meteen geboekt! Mauritius baby !

Nu is dat zoals iedereen weet dé honeymoon bestemming. Maw witte stranden en palmbomen. Voor de rest is er niet veel te zien. Ideaal, zeg ik, dan heb ik zeker niet de neiging heel dat eiland te willen doorkruisen. Belachelijk en stom, zeggen/denken anderen, waarom zou je je kinderen daar naartoe zeulen als er niks te zien is? Daar heb ik één antwoord op: talk to the hand! Ik wil een stukje van de wereld zien, en in deze levensfase is dat genre Strandvakantie Upgrade 2.0.

Natuurlijk is er ook heel wat moois te zien in Portugal of Italië, maar dat is dan voor een andere keer.

Vliegen naar Mauritius kan rechtstreeks vanuit Parijs, maar dan kost het wel een pak meer. Wij vlogen vanuit Düsseldorf (2 uurtje rijden van ons thuis) naar Dubai en van daaruit naar Mauritius. Dat is 2 keer 6,5 uur vliegen, met een ietwat minder leuke tussenstop van 4 uur lang. Want deze was midden in de nacht. Klinkt als de ergste nachtmerrie, maar weloverwogen als ik ben, waren de risico’s op een mentale breakdown beperkt aangezien wij:

 1. Zouden vliegen met Emirates Airlines, en dus met het quasi grootste passagiersvliegtuig ter wereld met allerlei snufjes en ditjes en datjes (check this, wij zaten natuurlijk niet in 1e klas)
 2. Kinderen hebben die heel flink zijn en heel laat wakker kunnen blijven zonder te zeuren
 3. 4 uur zouden vertoeven op een luchthaven in Dubai waar alles kan

De werkelijkheid is dat het effectief zaaaaaalig vliegen is met Emirates, wegens genoeg beenruimte, oneindig veel (Disney)films en enorm lekker eten (echt waar!!!). De werkelijkheid is ook dat de kinderen vlucht nummer 1 hebben doorgebracht met Elsa, Nemo en Rapunzel, en vlucht nummer 2 de hele tijd hebben geslapen. De werkelijkheid is ook dat de vervelende hoest waar ik al enkele dagen mee kampte, door de vreselijke aircolucht is ontploft tot een heuse longonsteking (of zo klonk het toch) en ik geen 30 seconden kon ademen zonder afschuwelijke hoestbuien. Ik heb dus geen oog dichtgedaan en ik was zoooooooooo blij dat ik om 00.00u ‘s nachts in de luchthaven van Dubai kon kiezen uit 2 apotheken om een siroop en keelpillekes te kopen. Ni normaal, ik ging eraan.

Conclusie: de reis is vlekkeloos verlopen maar mama was om in de vuilbak te smijten.

Hoe ons hotelletje is en wat we de eerste dagen gedaan hebben (niet veel dat kan ik al verklappen), lees je in de volgende blog! Maar naar goede gewoonte toch al enkele foto’s om erin te komen he mannen!

PS het kan zijn dat je denkt dat ik mijn dochter minder graag zie omdat ze minder vaak op de foto staat, maar niets is minder waar, ze is het zo grondig beu om te “poseren” dat ze spontaan wegloopt of lelijke bekken trekt.

Tot snel xx

 

 

 

 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Florus Vital schreef:

  Weer grandioos geschreven Katrien 👍

  Like

 2. Ben schreef:

  Enjoy! Volgende keer ga ik mee 🙂

  Like

 3. peggytimmermans schreef:

  Is een van mijn droom bestemmigen, benieuwd hoe het verder loopt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s