The Holiday part 2

Mauritius doet je meteen denken aan superdeluxe resorts met privé villa’s, watervallen en infinitypools. Het hotel waar wij verblijven, Veranda Pointe aux Biches, gelegen in het noordwesten van het eiland, behoort daar zeker niet bij. Ten eerste paste zo’n resort niet in onze portemonnee, en ten tweede is al die luxe met kleine kinderen eigenlijk onnodig. Ik zie ons nog niet meteen met z’n viertjes een diner bij kaarslicht op een privé eilandje doen of een wellness arrangement voor vierjarigen boeken. Daarbij komt dat het vaak ‘adults only’ betreft, voor mensen die van hun honeymoon komen genieten en daarbij niet gestoord wensen te worden door kinderlijk gejengel. Begrijpelijk. Neen, ons hotel is kindvriendelijk, gemoedelijk, niet te groot en heel los. Rondom het hele domein ligt zand, alsof het strand gewoon doorloopt in de bar/restaurant en je dus de hele vakantie aangenaam met blote voeten kan rondlopen. Iets minder leuk als de kinderen, net gedoucht, er weer in gaan koprollen. In het restaurant is er 3 keer per dag een uitgebreid buffet (niet overdreven maar net genoeg) en om de zoveel dagen doen ze speciale menu’s waaruit je kan kiezen en word je bediend aan tafel. Als er iets is wat je echt graag zou willen eten, frietjes bijvoorbeeld, dan kan dat altijd. Of koude chocomelk, de jongste zijn favoriete drankje bij ALLES 🙂 Er is ook een kleine maar supermooie wellness, waarbij je een massage kan boeken in een hutje met uitzicht op de zee.De mensen zijn ongelooflijk vriendelijk, en elke dag na de schoonmaak van de kamer vinden we afwisselend een krokodil, olifant of schildpad op onze kamer. Gemaakt met handdoeken en bloemblaadjes. De kinderen worden elke keer wild en na welgeteld 3 seconden liggen er gewoon 5 losse handdoeken op bed, maar soit. De kamers zijn trouwens ideaal, met een aparte slaapkamer voor de kleintjes. Er zijn enorm veel gezinnen met kinderen hier, vaak uit Zuid- Afrika want dat is blijkbaar maar 3,5 uur vliegen naar hier. We hebben hier trouwens kennis gemaakt met een Zuid-Afrikaans gezin met 4 dochters (!) die ons helemaal warm gemaakt hebben voor onze volgende verre reis. Ik kan al niet wachten haha!

Hier enkele sfeerfoto’s van en rond het hotel:

Wat uitstapjes betreft hebben we het redelijk rustig gehouden. De bedoeling was om te relaxen dus het heeft wel een hele week geduurd eer we ons hotel verlieten, oops. De eerste uitstap was een trip met een catamaran, inclusief BBQ op de boot, een uitstap naar een waterval (vonden we persoonlijk een beetje teleurstellend wegens echt niet spectaculair), en een stop op Ile aux Cerfs, een paradijslijk maar toeristisch eilandje. Helaas was het net niet zo’n best weer (het is hier winter en dus niet per definitie 100% kans op zon) maar voor de rest was de trip heel erg fijn.

 

De tweede uitstap was eentje naar Pamplemousses, een botanische tuin. Dit is een soort van park, heel mooi, met oneindig veel soorten bomen en planten, en ook wat diertjes zoals schildpadden. Ik vermoed dat het in de zomer nog mooier is, want oa. de prachtige lelies van de brochures hebben we nergens gezien. Maar de vele soorten palmbomen en vijvers waren echt wel de moeite.

Omdat Ile aux Serfs zo mooi was en we daar de eerste keer niet lang konden blijven, zijn we daar nog een keertje terug geweest. Deze keer gewoon een taxi geboekt en met een bootje naar daar. Het is daar zalig omdat het water er zo ondiep is, de visjes gewoon rond je voeten zwemmen en dus ideaal voor kinderen. Je kan er ook veel watersporten beoefenen, en bootjes huren. ’s Middags werden we met een bootje naar een andere kant van het eiland gebracht, waar we op het meest idyllische strand voorzien werden van een heerlijke BBQ. Nog wat live muziek erbij en het was echt af.

Er zijn nog vele andere zaken te doen, zoals een helicoptervlucht over het eiland (had ik echt graag willen doen!) of zwemmen met dolfijnen, maar die zijn eerlijk gezegd nogal duur.

Niet echt spannende dingen dus 🙂 maar dat maakt niet uit. Het is namelijk ook best een vermoeiende vakantie. Daar zorgen onze twee monstertjes wel voor. Een hele beproeving, die een aparte blogpost waard is, man man, wat heb ik weer stof voor Paint tekeningen! Dat is dus voor deel 3, dewelke ik vermoedelijk eind volgende week met een lekker kopje koffie aan onze eigenste keukentafel ga schrijven.

Maar eest gaan we nog genieten van de laatste dagen, en ga ik me nog wat bezighouden met al het moois hier te fotograferen, inclusief de kinderen. Want ondanks hun deugenieterij zijn ze de allermooiste van de wereld, en al zeker met hun bruin velleke nu ❤

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. michellewarneke schreef:

  Je foto’s zijn echt heerlijk Katrien. Zalig om naar te kijken !
  Probeer toch eens een selfie met die idyllische achtergrond. Of een gezindsfoto op de timer ! 1 groepsfoto op heel dat verlof moet toch lukken, right ?!?
  Ik kijk uit naar deel 3 😉
  x-x-x

  Like

  1. haha, idd! maar een selfie met zo’n camera is echt niet om te lachen en ik heb er idd eentje met de timer gedaan en die zijn niet echt goed gelukt! 🙂 bedankt xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s