De buurt verkennen.

Zondag. Klein katerke in het kopke. Want af en toe willen we nog eens tonen dat we nog kunnen dansen. Dat dansen is nog steeds geen probleem. Het tekort aan slaap en teveel aan alcohol des te meer. Maar goed, niets wat een dafalgan of twee niet kan oplossen.

Het is prachtig herfstweer de laatste dagen. En het is vakantie. Een warme douche en een verse pompoensoep (hemels recept!) later ben ik terug een beetje mens en wil ik de buitenlucht inademen.

Mijn eerste gedacht was de Kalmthoutse Heide, maar mijn man had een beter en origineler idee. Het Arboretum in Kalmthout ligt op enkele kilometers van ons huis, en was tot op vandaag onontgonnen terrein. Schandalig, jaja.

Ik stond eerlijk waar versteld van de grootte van deze botanische tuin! Je mag je verwachten aan een prachtig terrein met talrijke soorten planten en bomen. En met de herfstkleuren dezer dagen een schilderachtig plaatje. Je kan nu ook een route volgen, waarbij je met behulp van een gids 37 verschillende bladeren kan verzamelen om achteraf een leuk knutselwerkje mee te maken. Ideaal om kinderen een beetje te entertainen tijdens de wandeling (behalve die van ons weer natuurlijk).

Je kan er ook iets drinken in de gezellige cafetaria of op het terras. Zeker een aanrader om in de herfstvakantie op de agenda te zetten! Ondertussen mag je alvast even mee genieten van deze kleine reportage 😉

groetjes, Katrien

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Jan Scherders schreef:

    prachtige foto’s Katrien !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s