Remember, remember, this yummy day in November.

Damn, alweer de laatste dag van de vakantie… En wat een weertje. Niet om buiten te komen zegt. Dus dat deden we dan ook niet. Of héél even, om snel wat boodschappen te doen. Vervolgens zette ik de chauffage een graadje hoger en installeerden we ons gezellig voor de tv met de films Finding Dory en Mary Poppins.

Deze regenachtige herfstdag deed me zin hebben om te kokerellen. Zoals jullie weten, ben ik niet de eerstvolgende Masterchef, maar ik kan er wel van genieten lekkere receptjes te zoeken en ze dan uit te proberen. Deze keer haalde ik inspiratie uit het Delhaize magazine en de Libelle Lekker website.

Aangezien manlief de hele dag op een beurs zat, was het schipperen tussen de kinderen entertainen en zien dat er niets aanbrandt of overkookt. Multitasker als we zijn heb ik een superlekkere maaltijd voor deze avond én zijn de kinderen nog in levende toestand, hoera!

Dus, we zijn begonnen met een heel eenvoudig maar lekker soepje. Ingrediënten zijn: een kilo wortelen, 4 ajuinen, 3 sinaasappelen, 2 el olijfolie, tijm, een laurierblaadje en een el kurkuma. Ik ben zware fan van kurkuma, en het is naar’t schijnt ook nog eens supergezond! De laurier was ik vergeten, maar goed, het resultaat mag er zijn. De combinatie wortelen met sinaasappel is naar mijn idee heel geslaagd! Een aanrader!

koken-0394koken-0357koken-0367

 

 

Vervolgens een hoofdgerecht. Mijn oog viel op een smakelijke groentenlasagne. Spinazie, tomaten, geitenkaas, aubergine, courgetten,… een vitaminebom van jewelste! En de crumble van sjalotten, pijnboompitten en paneermeel geeft het geheel een krokant korstje. Het ziet er gewoon al zalig uit, al zeg ik het zelf!

koken-0350koken-0390

 

En last but not least, een dessertje. Iets heel simpel maar met een leuke swing: muffins met banaan. De cakejes worden afgewerkt met een toefje room en een stukje banaan, maar die finishing touch ziet er op foto een beetje belachelijk uit 🙂 Daar heb ik dan weer te weinig geduld voor vrees ik.

koken-0359koken-0362koken-0364

 

Op zo’n momenten ben ik dus kei fier op mezelf. Niet alleen omdat het huis niet is afgebrand, maar ook omdat koken iets is wat ik niet vaak doe. De laatste jaren is het meestal zien dat er iets eetbaar en niet te ongezond op tafel staat, meestal wegens tijdsgebrek of oververmoeidheid. De Hello Fresh boxen hebben mij wel al een duw in de goede richting gegeven, maar deze zijn we eerlijk gezegd een beetje beu, plus de kinderen zijn er geen fan van. Zelfs de family-boxen zijn naar mijn mening niet geschikt voor kleine kinderen. Dat zou nog eens een gat in de markt zijn: GEWONE gerechten met SIMPELE ingrediënten aan huis gebracht. Gewoon voor ne spaghetti, stoemp met worst of ne zelfgemaakte pizza. En even geen zonnebloempitten, bospaddestoelen of gember aub!!

Nuja, ondertussen doen we maar wat, en af en toe kruip ik achter mijn fornuis om eens iets uitgebreider te koken. Moet ik meer doen eigenlijk!

En tijdens het fotograferen van de gerechtjes kwam de oudste zich ook nog even moeien, uiteraard om – heel gezond – voor de tigste keer een snoepje te vragen. Ach, het is de laatste dag van de vakantie, en dan kan er toch iets meer!

Tot snel! Ktrien x

koken2-0342

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s