Bella Italia!

Vorig jaar gingen we met z’n viertjes naar een verre exotische bestemming, en het plan (allez míjn plan) was om ook dit jaar de wereld te gaan verkennen. Ik had al wat opzoekwerk gedaan over een beperkte rondreis in Bali, en zag dit al helemaal zitten. Maar twee redenen hebben ons toch doen beslissen het dit jaar iets dichter bij huis te zoeken. Enerzijds mijn man die dergelijke avonturen blijkbaar niet elk jaar mentaal aan kan. En anderzijds kwam er nog iets tussen, in de vorm van een mini baby’tje in mijn buik en de bijhorende ongemakken in het begin (daarover later meer!)

Dus, het opzoeken en plannen ging een andere kant uit, en er waren enkele bestemmingen die we wel zagen zitten: Portugal, Italië, Kroatië… Er was één belangrijk doel: het moest 100% kindvriendelijk zijn, met leuke animatie en water in de buurt. Daarnaast wilden we ook graag op verschillende locaties logeren, kwestie van het niet te rap beu te worden.

Na vele avonden had ik zo wat ALLE reissites bezocht, en gingen we voor iets wat de laatste tijd nogal in blijkt te zijn: “glamping”! Even voor de duidelijkheid: zowel mijn man als ik zijn absoluut geen plantrekkers op het vlak van kamperen. Ik heb welgeteld 2 weken in de scouts gezeten vroeger, en het idee om in zo’n superwarme tent te transformeren in 4 omeletjes, dat is ons een brug te ver. Maar tegenwoordig kan je evengoed op een camping overnachten in leuke safaritenten, lodges of houten hutjes. Kamperen, maar toch met een minimum aan luxe, zoals een eigen douche ed.

Ok dat zagen we wel zitten, en 8 juli was het dan zover: om 12u ’s nachts vertrokken we met de wagen richting Italië. Zo konden de kindjes een groot deel slapen tijdens de lange rit. Eerste stop: het Gardameer, San Felice del Benaco. Enkele jaren geleden, toen we nog kinderloos en alle vrijheid hadden, waren mijn man en ik er als eens geweest als tussenstop naar Kroatië, en vonden het daar echt prachtig. En ik vind het altijd wel fijn om iets van water te hebben naast een zwembad. We hadden via Vacanceselect een Airlodge geboekt op een camping genaamd “Weekend” (klonk niet slecht huh).

Wegens toch wel wat fileleed, kwamen we daar pas toe rond 14u ’s middags, en net die dag was het 34°C. Ooo dat gevoel van die eerste heerlijke plons in het zwembad toen…!!! Onze lodge was vrij om 16u en we waren heel blij te zien dat de onze helemaal apart lag tussen de bomen, en we hadden zelfs een eigen opritje! Een Airlodge is een klein houten hutje met een terras aan, en binnen een mini badkamertje, keukentje en een soort van grote bedstee (bestaat dat woord nog?) voor de kinderen. Wij sliepen boven onder het dak dat bestond uit tentzeilen. Toch even lichte paniek toen bleek dat er geen airco aanwezig was. Maar achteraf gezien was dat niet echt een ramp, ’s nachts koelde het wel wat af door regelmatige onweders, wat eveneens een leuke ervaring was, zo dat gekletter op die tent. Zo’n Airlodge is heel charmant, maar toch iets te klein. Je leeft natuurlijk buiten, maar we hadden wel wat reistassen bij en zoiets als een kast om kledij op te bergen was er natuurlijk niet. Maar goed, dat hoort er bij zeker?

De camping zelf is prachtig gelegen, een beetje op hoogte aan het meer zelf, wat zorgt voor een ongelooflijk uitzicht! Er is een groot zwembad, een kinderbadje met wat speeltuigjes en een aparte leuke glijbaan. In het restaurant kan je ’s middags en ’s avonds eten à la carte, en daar hebben we eerlijk gezegd veel gebruik van gemaakt. Het keukentje was zodanig beperkt, dat koken voor 4 personen geen evidentie was, tenzij je in twee shiften eet of eenpansgerechten klaarmaakt. En het moet gezegd worden: het eten op restaurant was ZALIG! De beste pasta’s en pizza’s ooit! Vriendelijke en snelle bediening, niet te duur en het podium van de minidisco er vlak naast, zodat om half 8 de kinderen konden dansen terwijl de ouders rustig meegenoten bij een glas wijn of dessertje. Jep, deze camping is ons super bevallen gedurende de eerste week!

(ps sommige foto’s zijn met de iPhone genomen, dus iets minder kwalitatief)

 

Na een paar dagen zijn we naar een waterpretpark gereden, nl. Cavour. Een echte aanrader, want het is prachtig aangelegd, met veel groen. Het was er ook niet druk, zodat de kindjes elke glijbaan wel 100 keer uitgetest hebben! En wij ouders vonden het eerlijk gezegd ook wel plezant! 🙂

 

De tweede uitstap was naar een dierentuin (Parco Natura Vida), waar je eveneens een stukje met de wagen op “safari” kan gaan. Wederom waren we onder de indruk van hoe mooi de parken hier onderhouden worden. De reden dat we een bezoekje brachten, was omdat het die dag regenachtig was ’s ochtends, maar eens we daar toekwamen, was het alweer bakken en braden. We hebben dus enkel Azië en Afrika bezocht qua dierensoorten, want ik was met mijn zwangere toestand nog altijd niet 100% in staat van lang te wandelen…

 

Uiteraard hebben we ook een strandje aan het meer zelf bezocht. Echte zandstranden heb je niet aan het Gardameer, of toch niet waar wij zaten, maar met de juiste waterschoentjes aan lukt het wel op de kiezeltjes En wat is er leuker op vakantie dan heel cliché een pedalo bootje huren? Mét glijbaan wel te verstaan! (ik geef toe dat ook ik er ongegeneerd vanaf ben gegleden :))

 

Ja, die eerste week was alvast een topper! Maar we waren ook blij dat we verder konden rijden naar onze volgende bestemming: Slovenië! Daar hebben we ons een paar dagen getrakteerd op rust, prachtige natuur en een beetje luxe 🙂 Maar dat is voor een volgende blogpost! Voorlopig nog enkele beeldjes, want hoewel ik deze keer niet zo vaak mijn camera heb bovengehaald, ben ik toch blij met de fotootjes die ik heb kunnen nemen!

Ciao!

Katrien

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. wannderful schreef:

    Toch heerlijk zo dichtbij de natuur en toch comfortabel logeren. En Italië is zo mooi! Wij hebben bijna alle windstreken er al verkend ♥️!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s