Glamping part two

Tijdens de zoektocht naar leuke campings in Italië, zocht ik ook in de naburige landen, zoals Kroatië en Slovenië. Als je dan “glamping” en “slovenië googelt, kom je iets ongelooflijks tegen: Herbal Glamping Resort Ljubno. Eén klik en ik was verkocht. Wow, wat een prachtige bestemming! Ik vond dat we onszelf ook op een klein tussendoortje mochten trakteren, dus boekte ik twee overnachtingen in dit paradijsje. Het was wel een uurtje of vier rijden (alweer wat files onderweg) maar dat hadden we er wel voor over. Slovenië is een (voor ons) wat onbekender land, maar zeker de moeite waard. Heel groen en rustgevend. Terug naar de natuur.

Soms zijn foto’s van hotels of accommodaties op websites een beetje opgesmukt zodat je wat teleurgesteld kan zijn met de realiteit. Awel, hier niet. Het was onbeschrijflijk knap. Aan de rand van een klein dorpje, tussen de groene bergen, staan een tiental tenten opgesteld. Het mooiste ecologisch zwembad ooit, een gezellige zitput rondom een vuurschaal, en dit alles aangelegd met een oog voor architectuur en met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Toen we onze tent toegewezen kregen, geloofden we onze ogen niet. Van een piepklein hutje naar een ruime luxueus ingerichte safaritent, zalig! Een tweepersoonsbed beneden voor de kinderen, een zitruime en een aparte grote badkamer inclusief douche met glazen plafond zodat je je precies buiten staat in te zepen. Via een ladder was boven nog een tweepersoonsbed te vinden, extra knus ingericht. Buiten had elke tent een aparte jacuzzi, waar de kinderen zich nog het meest hebben geamuseerd.

Soit, ik kan hier nog een uur over vertellen, maar de foto’s spreken voor zich denk ik. Een absolute aanrader voor iedereen die zich eens wil laten verwennen. O ja, er is ook een welness ruimte, waar je massages, verzorgingen of een saunabeurt kan boeken. (wat ik dan ook heb gedaan haha!)

 

 

Ontbijt was inbegrepen, maar avondeten niet. Aangezien het menu hier nogal – euhm- volwassen was, besloten we toch maar de plaatselijke restaurantjes te gaan bezoeken. Dat was best ook een ervaring op zich, want je gaat een beetje terug in de tijd 🙂 Maar we hebben lekker gegeten en het kost daar echt niets.

Na de eerste nacht en een plons in het zwembad wilden we toch iets van de plaatselijke natuur bezichtigen. Uiteraard is dit met een 3- en 5-jarige niet evident. Aan de receptie kregen we de tip om naar Logarska Dolina te gaan, een natuurpark waar je de hoogste waterval van Slovenië kan bezichtigen. Drie kwartier later kwamen we aan het punt waar je met de wagen niet verder kon rijden en waagden we ons aan een kleine klim. Toch even getwijfeld, want het contrast met andere klimmers was groot. Als in: sportsloefkes versus nordic walking stokken. We waren met andere woorden een beetje onder geëquipeerd. Nuja, foert, we zouden wel zien onderweg en terugkeren kon altijd. Na een kleine wandeling (die zéker te doen was) kwamen we dan aan de waterval zelf, die inderdaad superhoog was, maar echt spectaculair nu ook weer niet. Achja, we hadden dan ook maar 1% gezien van het hele park, en ik kan me voorstellen dat je daar urenlange prachtige wandelingen kan maken, mits geen klein grut aan je been.

 

De volgende dag moesten we alweer vertrekken, jammer! Toch ook wel even vermelden dat dit resort best wel duur is, dus twee nachten was voor ons dan ook genoeg. Een hele week hier vertoeven, dat zat er niet in dit jaar 😉

Het derde deel van de vakantie zouden we terug doorbrengen in Italië, maar dan aan de kust. Persoonlijk ben ik grote fan van het strand, liever dan een zwembad. Met baby’s iets minder handig wegens permanent zand in de mond, maar voor kleutertjes ideaal om te spelen. We verbleven in camping Waikiki, gelegen in Lido di Jesolo, op een veertigtal km van Venetië en vlak aan het strand. Deze camping is iets groter, maar zeker verzorgd en voorzien van alles wat je nodig hebt. Overal staan hoge pijnbomen, zodat er veel schaduw is. Al goed, want het was hier echt bakken. We verbleven een weekje in een “glamping beach lodge”, een soort van safaritent dichtbij het strand gelegen. Heel gezellig, en beter dan de eerste accommodatie. Er was een keukentje met grote frigo (dan kan je al eens boodschappen doen voor meer dan één dag), een tv hoekje, een aparte kinderkamer met stapelbed, een kamer met tweepersoonsbed en een badkamer met wc en douche. Boven kon je nog met twee extra personen in de nok van de tent slapen.

Er was voldoende animatie voor kinderen én volwassenen aan het zwembad, zoals aquagym, dansparty’s, kinderdisco en ook op het strand waren er activiteiten zoals volleybal. Nu zijn wij zelf niet van het soort dat tussen andere gasten gaat sporten of dansen, en eerlijk gezegd is dat geforceerd gedoe mijn ding zelfs niet 🙂 Er was eveneens een grote speeltuin die een groot succes was bij onze kleintjes.

Die week hebben we toch een paar keer gekookt ’s avonds, al was het restaurant niet altijd te weerstaan. Ook zijn we eens uit eten gegaan in het centrum van Lido di Jesolo, wat wel heel toeristisch is. Voor de rest hebben we daar eerlijk gezegd niets anders gedaan dan aan het strand gelegen, schelpjes geraapt, ijsjes gegeten, van de glijbaan gegaan en … genoten van de zon. Bezoekjes aan Venetië of andere steden lieten we wijselijk aan ons voorbij gaan, wegens té warm en toeristisch deze periode.

 

Het kampeerleven zat er na iets meer dan twee weken weer op… De rit naar huis was best lang (1250km) maar ik moet eerlijk zeggen: de kinderen zijn voorbeeldig geweest onderweg, ondanks dat de rit volledig overdag was. Dat is wel een voordeel: stoppen omwille van vuile pampers, flesjes melk, huilbuien, tutjes kwijt,… is niet meer aan de orde.

Toch nog enkele tips die we zeker meenemen voor een volgende keer kamperen:

 1. neem niet te veel kledij mee, je kan het nergens deftig kwijt, en er is steeds een waslokaal ter beschikking, plus je leeft praktisch in je zwempak.
 2. kies bij het boeken, indien er een plattegrond van de camping op de website staat, een accommodatie zo ver mogelijk van de animatie. Deze kan ’s avonds zeer luid zijn tot middernacht. Wij hadden twee maal het geluk er ver vanaf te liggen, en dan nog kon je elk liedje meezingen.
 3. kamperen in een eigen tent of mobilhome en elke dag zelf koken zal misschien wel voordelig zijn, maar in het hoogseizoen gaan “glampen” vind ik zeker geen goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld een all-in hotel. Het verblijf, de uitstapjes, péage, dieselverbruik, eten en drinken opgeteld verschoot ik er achteraf toch wel van.

Aangezien we volgende zomer met een 6 maand oude baby op trot zouden moeten gaan, en dit weer een hele aanpassing zal zijn voor iedereen, hebben we besloten het volgend jaar een keertje héél rustig aan te doen. Dat zal vooral voor mij tanden bijten worden, maar de afspraak om in 2019 eens een grote reis te doen, is reeds gemaakt. De ideetjes zijn er al, maar dat is dus nog lang wachten.

Achja, de Belgische kust, Centerparcs en onzen hof kan ook al eens plezant zijn. Alleen het zonneke, dat zou toch wel eens wat meer mogen schijnen hier, potverdomme!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bart B. schreef:

  Dat ziet er mooi uit Katrien. Je doet dat goed, een echte fiere mama, die haar kindjes de wereld laat zien.
  Italië is een klassieker en ik vind het leuk, dat je je toch ook eens aan Slovenië hebt gewaagd. Dat is inderdaad een mooi landje, met heel veel verscheidenheid op korte afstand, net zoals in België. Maar in Slovenië is het van een merkelijk hoger niveau.Een kust, zoals je die alleen in Kroatië hebt, geen bergjes zoals in de Ardennen, maar de Julische Alpen (ca 2500 m hoogte) en natuurlijk heel veel natuurschoon, zoals het meer van Bohinj, plaatsjes zoals Bled,…
  https://mijnslovenie.com/ontdek/bestemmingen/julische-alpen-triglav-nationaal-park/
  Wij zijn in het bouwverlof ook een weekje in de omgeving van Venetië en Verona geweest 😉

  Bart

  Like

 2. Loes schreef:

  Wat ni op reis ? Zot 😉
  Wij hebben Gran Canaria gedaan toen Felix 5 maand was.(toevallig zelfde hotel als jullie) Heerlijke reis en super relax want ik gaf nog fulltime borstvoeding dus geen gedoe met flessen en papjes. Reizen is zo leuk !!! 🙂
  Mooie foto’s !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s