μόνο γυναίκες

Al vele jaren trekken we er met de vriendinnen op uit. Een weekendje weg tot een dag of vijf weg van het werk, de kinderen, de drukte. Dit is begonnen in de studententijd met een Ladies Only skireisje, of dat zegt een vage herinnering ons toch. Want we zijn al ergens geweest ondertussen! Stockholm, Rouen, Millau, Lille, Ibiza, Rotterdam, Marrakesh, Portugal, … En dit jaar was het de beurt aan… CORFU baby! Jawel, hallo zon en strand, byebye lange werkdagen en wallen tot in Tokyo! Niet iedereen heeft ondertussen klein grut rondlopen (waarvan ge toch wel wat moe zijt) maar dat neemt niet weg dat die dagen gaan om genieten, rusten en ook bijbabbelen en samen lachen.

Een geschikte periode vinden voor iedereen is niet altijd gemakkelijk, ook al omdat er de voorbije jaren wel eens een lady redelijk zwanger was of een andere net bevallen. Maar dit jaar zouden we voltallig zijn én hadden we een nieuw lid bij, nl de “verse” vriendin van een vriend. We reserveerden de agenda voor eind oktober en boekten vluchten voor 5 dagen (uiteraard weer met de alombekende “Ik-boek-nooit-meer-met-Ryanair”). We huurden een huisje dat er op de website veel belovend uitzag en hoopten op toch wel een warm zonneke op ons gezicht.

Persoonlijk was het broodnodig dat ik er even tussenuit kon want ik had een week eerder een oplevering gehad die ik zelf amper had overleefd, met alle koppijn en stress-gerelateerde symptomen vandien. De dag voor vertrek toch maar even langs de dokter gepasseerd om wat paardenmiddelen voor te schrijven want ik had echt geen zin in een crash-moment terwijl ik eigenlijk met mijn poep in het zand en een cocktailtje in de hand zou moeten zitten. Dusss…. na lang aftellen was het zover.

De heenvlucht was netjes op tijd en zeer vroeg op de dag (maximum genot he!) waardoor we ’s middags al op de luchthaven van Corfu-stad (Kerkyra) landden. Dit jaar kozen we ervoor om allemaal tesamen in één busje rond te toeren, dus een uurtje later zaten er 8 grieten in een Volkswagen bus de Corfiotische (euh zeg je dat zo?) wegen onveilig te maken, mwahaha! De wegen daar zijn btw redelijk smal en stijl en kronkelig, dus dat was soms een beetje spannend! Op een drie kwartier rijden, vlakbij het stadje Kassiopi in het noorden, lag ons huisje. En wat hadden we er weer een parel uitgekozen?! Niet normaal! Supermooi, per twee een grote kamer plus badkamer, een mega groot terras met zicht op het zwembad en in de verte de zee… De vakantie was begonnen en we hadden er zin in! Die eerste avond aten we buiten in een idyllisch restaurant op 20m van het strand, en de toon was meteen gezet voor de volgende dagen.

Wat hebben we die 5 dagen allemaal gedaan? Euh…. hmmm… tja… niet zo veel hahaha! De dag begon met uitslapen, iets wat het merendeel van ons niet meer kent. Tegen een uur of half 10 werden de eerste hoorbare bewegingen waargenomen, waarna het toch nog een klein uurtje duurde eer we met z’n allen achter een heerlijke ontbijttafel konden aanschuiven. Dat is iets wat ik zalig vind aan vakantie: uitgebreid ontbijten. Tegen de middag werd de bus gestart en begaven we ons naar een strandje, of een dorpje, of gingen we een wandeling doen. In de vroege namiddag werd het eerste hongerke alweer gespot, dus was het uitkijken naar een restaurantje. Dat deden we meestal ook wel uitgebreid, met alles erop en eraan 🙂 Daarna waren we vaak zo tam als iets dus spectaculaire dingen kwamen niet echt op het programma. Nog wat rondwandelen, beetje rusten, boekje lezen,… en hop het was alweer tijd voor het avondeten. We hebben daar een paar geweldige restaurantjes ontdekt (tips van de eigenaar van ons huis) dus ja, eerlijk gezegd kunnen we onze reis samenvatten als: vooral heel lekker 🙂

De temperatuur was nog zalig, overdag een goede 26 graden en ’s avonds viel het ook nog best goed mee mits een truitje. Wel opletten voor muggen want er zijn er een aantal onder ons die de eerste avond al meteen prijs hadden en een miljoen beten cadeau kregen. De temperatuur van het zeewater was ook nog zeer goed te doen, zelfs voor mij, de ultieme koukleum. Enkel ons zwembad was IJSKOUD, slechts enkelen durfden het aan en alleen tijdens een nachtelijke mini-party in ons huis na de nodige wijntjes, ben ik er ook ingegaan, OMG doodgaan!!

De voorlaatste dag zijn we de hoofdstad gaan bezoeken, een zeer gezellig stadje met kleine straatjes om in de verdwalen. Beetje gewinkeld, beetje gegeten (uhu!) en het lekkerste ijsje ooit verorberd. Naast een lange wandeling was dat zo wat het meest actieve van de vakantie 😉

Ik was nog nooit in Griekenland geweest, zot he? Maar het is een enorme aanrader. Corfu is een zeer groen eiland, met oneindig veel kleine strandjes en baaitjes (wel vaak kiezelstranden dus watersloefkes zijn aangeraden). De mensen zijn zeer vriendelijk en het eten superlekker. Een minpunt waren wel de oneindig aantallen vuilzakken langs de kant van de weg. Echt raar, ze smijten daar gewoon hun afval op hopen, en het lijkt dat de vuilkar daar maar om de 6 weken passeert ofzo?! Of ze waren daar ook aan het staken… Alleszins, zeer jammer want het ziet er niet alleen niet uit, het ruikt ook echt niet naar vakantie.

Maar: het was zeker een succes te noemen en wij, Ladies, waren weeral helemaal als herboren. ‘t Is te zeggen, tot we weer naar huis moesten want de terugvlucht was wederom netjes zeer laat op de avond geboekt, zodat we ook weer maximaal konden genieten. De maandag erop was het iets minder aangezien ik pas rond 2u ’s nachts in bed kroop en de wekker om 6.30u stond… auwtch! Meteen alweer kei moe en wallen tot in Shakamakka (dat ligt achter Tokyo) maar soit.

Hopelijk kunnen we dit nog vele jaren doen! En zoals we elk jaar weer lachend aanhalen: ooit boeken we een cruise en gaan we als bomma’s de kust onveilig maken!

Hier nog wat foto’s van de omgeving en onszelf 🙂

kus, Katrien

Fuji XT-2 camera + fujinon 56mmf1.2 + 23mm f2 lenzen

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. SVRine schreef:

    Leuk zeg! Als ik nog eens naar Corfu wil gaan, ga ik je zeker vragen hoe je dat leuke huis hebt gevonden! 😀 Probeer het vakantiegevoel nog zo lang mogelijk vast te houden 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s